Zbrka oko vuka

Regionalno pozorište Novi Pazar

Reč reditelja:
Zašto je „Zbrka oko vukaˮ nastala u Novom Pazaru?

„Zbrka oko vukaˮ naslov je komedije za decu i mlade koja se vrti oko poznate bajke o Crvenkapi i vuku. Naše scensko čitanje naglavačke je izokrenulo ovu dobro znanu priču, pa tako dobrodušni vuk beži iz zoo-vrta da bi se spasao dosade i družio se sa novim prijateljima u velikom gradu. Naravno, njegova namera neće naići na odobravanje uspaničenih ljudi i životinja koji više veruju u stereotipe i naduvane TV izveštaje, a manje u ono što lično vide i čuju.

Glavni junak, bezopasni i druželjubivi vuk, preživeće mnoštvo burnih i komičnih dogodovština u kojima će se sresti sa uobraženim glumcem, pudlicom-starletom, pohlepnim policajcem, lažljivim TV reporterom, raspričanom i dobrodušnom Crvenkapom, ali i sa njenom borbenom bakom.

Želja za novcem i slavom suprotstaviće se drugarstvu, pa će se likovi naše priče ogledati u parodično-satiričnom ogledalu koje smo postavili pred njih sa namerom da mladom gledaocu kroz smeh olakšamo prepoznavanje „junakaˮ naše groteskne svakodnevice, te da u njemu probudimo želju da život oplemeni iskrenim prijateljstvom za koje se vredi izboriti.

Ako u ovoj nameri budemo barem delimično uspeli, naša pozorišna igra imaće svoje potpuno opravdanje.

Sa verom u lepši i bolji svet za svu našu decu,

Miodrag Miško Dinulović