U svetu bajki

UG Hajde obraduj dan

Tekst: Ljiljana Stojanović
Režija: Nikola Marković
Muziku komponovao: Dejan Pejović
Maske i kostim: Zoran Stojanović
Igraju: Tatjana Milanov i Nikola Marković

Svet bajki je u velikom problemu. Pojavila se čudna bolest – zaboravitis. Bolest se jako brzo širi. Mnogi likovi iz bajki su se izgubili i završili u „stvarnom svetu“ kod naše drugarice Nevene. Da li će Nevena uspeti da im pomogne da se sete ko su i gde su pošli, da li će princ Filip poverovati da je Nevena princeza koja se probudila bez njegovog poljupca, šta su odluke „Saveta čarobnjakaˮ sveta bajki? Odgovori na ova pitanja se nalaze u predstavi.

U predstavi se pojavljuju čarobnjak Merlin, princ Filip (lik iz Uspavane lepotice), Snežanina zla Maćeha, Mačak u čizmama, devojčica Nevena iz stvarnog sveta. Predstava je edukativna, zabavna, sa mnogo originalnih songova i koreografija. Do sada je odigrana preko petsto puta, u mnogim gradovima Srbije i Crne Gore. Izvođena je na festivalu Herceg-fest, kao i na Barskim ljetopisima i Tivatskom kulturnom ljetu.

Ova predstava namenjena je najmlađoj publici, uzrasta od 3. do 8. godine, sa osam likova, koje tumače akademski glumci i živopisnom scenografijom, maštovitim kostimima i maskama.