DAR

Pozorišna trupa „Ura“
Milena Đorđević

DAR

Režija Miloš Đorđević
Igraju: Stojan Đorđević (Kosta), Milena Đorđević (Kostina mama), Milan Kovačević (Kostin otac), Boba Latinović (Kostina tetka), Maja Randić (Kostina sestra), Zorana Bećić (Kostina učiteljica)

Predstava „Dar“ se kroz priču o porodici, o ljubavi i prihvatanju različitosti na suptilan i dirljiv način bavi temom autizma. To je društveno angažovan teatar koji ima za cilj podizanje opšte svesti o ovom problemu.
Komad prati dečaka Kostu, koji je u stanju autizma od njegovog rođenja do puberteta, kao i kroz šta sve prolazi njegova porodica kad se suoči sa takvim problemom. Ovo je priča, pre svega, o ljubavi i prihvatanju svih onih koji su na bilo koji način različiti od nas. Kosta će vratiti svoju porodicu pravim vrednostima i sve nas u publici podsetiti da treba da zastanemo u životu i okrenemo se ka onima koje volimo.
Osim što je sama po sebi edukativna, posle predstave postoji i interaktivna tribina na kojoj učestvuju glumci, stručnjak iz ove oblasti i roditelj deteta sa autizmom. Preporuku za ovu predstavu dao je Gradski sekretarijat za obrazovanje grada Beograda.